Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Zomerse fruittiramisu

Zomerse fruittiramisu
Ingrediënten

500 g zomerfruit 

125 g fijne kristalsuiker

½ pak lange vingers (pak à 175 g)

4 eieren (gesplitst)

500 g mascarpone (bakje à 250 g)

1 vanillestokje

125 ml slagroom

150 g frambozen

50 g bramen


Keukenspullen
vierkante ovenschaal (Ø 20 cm)

Bereiden
Doe het zomerfruit met de helft van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de eidooiers met het overige suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.