Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.
Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan. Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege. Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.

combinatietip:
Lekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:

Doe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.