Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Sperziebonen met kokos en kerrie

BENODIGDHEDEN:

Bereiden

Maak de sperziebonen schoon (puntjes afsnijden, in stukjes snijden, wassen). Doe de sperziebonen in een pan met een bodempje water en strooi er zout over. Breng de sperziebonen aan de kook, leg een deksel op de pan en kook ze in circa 15 minuten beetgaar.
 

Intussen:

Pel en snipper de ui. 
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui er - op een matige hittebron, af en toe omscheppend - goudgeel in.
Maak de paprika schoon (wassen, steel, zaden en zaadlijsten verwijderen) en snijd hem in reepjes (circa 1/2 centimeter dik, 3 centimeter lang). 
Bak de reepjes paprika mee met de ui. 

Doe de gemalen kokos in een kommetje.
Meng het kerrie- en kaneelpoeder en de cayennepeper door de kokos. 

Verder (als de paprika beetgaar is):
Roer het kokosmengsel door de paprika en uien en houd het mengsel warm, let goed op dat het niet aanbrandt.

Verder (als de sperziebonen beetgaar zijn:

Giet het kookwater van de sperziebonen af.
Doe de sperziebonen in de koekenpan bij het ui en paprikamengsel en schep alles goed door elkaar.

 Proef en voeg (indien nodig) nog zout naar smaak toe.