Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Provencaalse worteltjes

Ingrediënten
1 bos worteltjes
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 groenten- of kruidenbouillontablet
2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm
1 theelepel honing of suiker
versgemalen peper

Voorbereiding

Maak de worteltjes schoon en snij deze in schuine stukjes van plm. 2 cm. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.

Bereidingswijze
Verhit de olie in een pannetje.
Bak hierin al omscheppend de knoflook en het sjalotje glazig tot ze beginnen te geuren.
Voeg de worteltjes toe en schep alles goed om.
Verkruimel de bouillontablet.
Voeg de bouillontablet, kruiden en honing of suiker toe.
Voeg 6 eetlepels water toe en breng aan de kook.
Zet de warmtebron heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen (beet)gaar worden.
Maak op smaak met wat versgemalen peper.