Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Pen­ne met as­per­ges

Ingrediënten
500 g witte asperges
5 el olijfolie extra vierge
300 g penne rigate (zak)
1 citroen
15 g basilicum (bakje)
180 g zongerijpte Taggia-olijven (potje)
100 g Grana Padano, snippers

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bak­papier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.