Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Pasta met gemengd wilde paddestoelen

Ingrediënten
250-350 gram paddestoelen het liefst drie verschillende soorten
3 eetlepels Olijfolie
1 teen Knoflook, fijngehakt
1-2 gedroogde pepertjes, fijngewreven of heel fijn gehakt (wanneer je het wat pittiger wilt hebben)
Zout en Peper uit de molen
Sap van 1/2 Citroen
450 gram (verse Pasta)
Een handjevol geraspte Parmezaanse Kaas
Een handjevol verse Peterselie, grof gehakt
50 gram Boter

Bereidingswijze
Borstel de paddestoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd de paddestoelen in dunne plakken en scheur de cantharellen doormidden. Giet de olijfolie in een tot zeer heet verwarmde Koekenpan en bak de paddestoelen snel op een hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddestoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas oed op). Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddestoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar. Schraap ook de laatste stukje paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren met wat petereselie en Parmezaanse kaas.

Serveertips
Erg snel en simpel, het citroensap, de Parmezaanse kaas en de boter maken samen een heerlijke saus. Een pasta vorm dat erg leuk hierbij staat is Pappardelle, erg rauw en bosachtig. Heerlijk met een glaasje witte wijn.