Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Nieuws

Het advies van uw groentenman

Nieuws
14 MAA 2016
Het advies van uw groentenman
Een heerlijke groente van dit seizoen is bloemkool. Bloemkool is relatief eenvoudig te bereiden. Meestal wordt bloemkool gekookt, met onderstaande kooktips smaakt uw gekookte bloemkool nog lekkerder!

Voor het koken is een goede voorbereiding belangrijk. Om de bloemkool te kunnen koken snijden de meeste mensen bloemkool in roosjes. Maar wist u dat dat u de stelen ook kunt mee koken? De stelen bevatten erg veel vitamines. De tijd van het koken is erg belangrijk. Heeft u graag een zachte bloemkool? Dan moet de bloemkool 15 tot 20 minuten koken.

Eet u liever een stevigere bloemkool?
Kook de bloemkool dan een minuut of 10. Er bestaan vele variaties om bloemkool te koken. Tijdens het koken kan je bijvoorbeeld een scheutje melk toevoegen. Of er een beetje suiker bij doen. Dit houdt de bloemkool mooi wit. Hetzelfde effect kunt u bereiken met een stukje citroen. Om de bloemkool nét even wat extra's te geven kunt u er wat saus of kruiden aan toevoegen na het koken. Bijvoorbeeld nootmuskaat of een kaassaus.

Bron: Vers voor u
Pagina terug