Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten voor deze Mexicaanse ovenschotel

Voor 4 personen
- 1 rode ui
- 1 rode peper (mag ook weggelaten worden)
- 3 kleuren paprika’s
- 3-5 tomaten
- blikje mais
- kidneybonen
- teentje knoflook
- tortillachips
- creme fraiche
- geraspte kaas
- gehakt, maar het kan ook prima zonder
- olijfolie
Benodigd keukengerei

wokpan, ovenschaal, vergiet
Bereidingswijze voor dit heerlijke Mexicaanse ovengerecht

Als je het niet vegetarisch wilt houden begin dan met het gehakt rul te bakken.

Snijd alle groentes in stukjes en bak alles mee. Eerst de harde groentes (knoflook, ui, peper) en dan steeds zachter (paprika, tomaat). Doe de mais in een vergiet en spoel de mais af en voeg ook toe. De kidneybonen kun je ook afspoelen, maar dat hoeft niet (als je de saus lekker vindt, laat je die gewoon erbij).

Alles omroeren en in een overschaal uitstorten (of twee ovenschalen als je een portie in het voren maakt).

Op het mengsel de chips leggen, daarover wat klontjes creme fraiche en vervolgens de kaas. Nog even 10 minuutjes onder de gril alles lekker bruin laten worden.