Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Koolrabi met champignons

                                                                                 Koolrabi met champignons uit de oven


Ingredienten 4 personen

750 gram koolrabi - zout, peper - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 30 gram boter - 2 eetlepels gehakte peterselie - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 125 ml slagroom -
2 eieren


Voorbereiding

Koolrabi schillen en in blokjes snijden. Koolrabi opzetten met water en zout en in 10-15 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Helft van de boter smelten en de sjalotjes en de champignons hierin goudbruin bakken. Kruiden met zout en peper.


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vuurvaste schaal invetten met boter. Koolrabi voorzichtig mengen met de champignons en de helft van de geraspte kaas en in de ovenschaal doen. Rest van de kaas vermengen met de peterselie en over de koolrabi verdelen. Eieren los kloppen met de room en over de koolrabi gieten. Rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
In het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.