Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Rode bieten met rozemarijn en ui

Rode bieten met rozemarijn en ui

Voorgerecht voor 2 personen.

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter of margarine in een ruime, ondiepe, liefst ronde of ovale magnetronbestendige schaal, onafgedekt, 30 seconden, ca. 750 watt. Pel de ui en snipper deze fijn. "Bak" hierin de ui met de naaldjes van de rozemarijn, onafgedekt, 2-3 minuten, ca. 750 Watt. Pel de bietjes en snijd ze in plakjes. Voeg de bietjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Schenk de bouillon erbij en zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3-4 minuten, ca. 750 Watt.
  2. Strooi er de laatste minuut eventueel wat kaas over en serveer de bietenschotel met de zure room of créme fraîche. Lekker bij runderlapjes en gekookte aardappelen. Vegetarische variatie: lekker met hardgekookte eieren en gekookte aardappelen. Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.

Bron

Groentenfruitbureau