paprika klein.jpg

diner

Pompoenrisotto met salie

Makkelijk

30-60 minuten

-

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de peen en pompoen in blokjes van 2 cm. Snijd de salie fijn in reepjes, zodat je ongeveer 2 tl hebt.
  2. Verhit de boter in een wok of hapjespan met dikke bodem en fruit de ui 6 minuten. Voeg de wortel en pompoenblokjes toe en bak nog 5 minuten. Voeg nu de salie en de rijst toe en bak deze totdat de rijstkorrels glazig zijn.
  3. Zet het vuur lager en voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de bouillon op is en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Als de risotto gaar is voeg dan de helft van de kaas toe en roer door.
  4. Breng op smaak met verse peper. Serveer direct en bestrooi de borden met de rest van de kaas en wat blaadjes salie.