Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

hete kip met komkommer

                                                                                 Hete kip met komkommer

Voorbereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.


Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven


Serveertips

Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade. Lekker met kroepoek.