groene asperges.jpg

Groe­ne as­per­ges met boe­ren­ham en ou­de kaas

Ingrediënten

    4 eieren
    1 dikke plak achterham (ca. 150 g)
    ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
    50 g roomboter
    500 g groene asperges
    100 g oude boerenkaas

Bereiden
Eieren in 8 min. hardkoken, onder koud water afspoelen en pellen. Eieren in grove stukjes snijden. Ham in smalle repen en daarna in piepkleine blokjes snijden. Bieslook fijnsnijden. In pannetje boter smelten. Pan van vuur nemen en hamblokjes, ei en bieslook erdoor roeren. Naar smaak zout en peper toevoegen. Houtachtige uiteinden (2-4 cm) van asperges afsnijden. In wijde pan of aspergepan asperges in 10 min. beetgaar koken. Kaas met dunschiller in krullen schaven. Hamsaus op laag vuur verwarmen. Asperges laten uitlekken en met koppen naar dezelfde kant op vier borden leggen. Hamsaus over asperges lepelen en kaaskrullen losjes erover strooien.