Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Bietenstamppot met spek en appel

Ingrediënten
Voor 4 personen

Bereiden

    
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.