Delideux denkt graag met u mee als het om de gedekte tafel gaat!
De heerlijkste recepten vindt u ook bij Delideux!

Beroemde stoofpeertjes van De Gieser Wildeman

Een heerlijke nagerecht van René Tichelaar van restaurant De Gieser WIldeman in Noordeloos.

Ingrediënten (4 personen)
1 kg geschilde Gieser Wildeman, 2 liter rode wijn, 2 kaneelstokjes, 1 vanillestokje, 2 gesneden sinaasappels, 2 gesneden citroenen, 2 gesneden limoenen, 400 gr. suiker
2 ons amandelspijs, 1 ei, 40 gr. roomboter, 2 eetlepels pistachecompound

Voorbereiding
1 kg geschilde Gieser Wildeman, 2 liter rode wijn, 2 kaneelstokjes, 1 vanillestokje, 2 gesneden sinaasappels, 2 gesneden citroenen, 2 gesneden limoenen. Stoof dit alles in drie uur op laag vuur gaar. Voeg de suiker toe en zet alles in de koelkast. Halveer de peertjes en verwijder het klokhuis.

Bereidingswijze
2 ons amandelspijs, 1 ei, 40 gr. roomboter, 2 eetlepels pistachecompound. Mix deze ingredienten in de blender. Vul de peertjes en bak deze ongeveer 10 minuten af in de oven op 200 gr.
Zeef het perensap en kook dit in tot siroop en serveer dit met een bol vanille-ijs bij de peertjes.